Hartreanimatie: Eerste Hulp bij Levensgevaar!!

Heeft U er wel eens bij stil gestaan dat elke week 300 mensen in ons land buiten het ziekenhuis plotseling door een hartaandoening getroffen worden?

Zorg ervoor geen hulpeloze toeschouwer te zijn maar verleen die eerste hulp.

Stichting Reanimatie Onderwijs Veenendaal-Wageningen verzorgt reeds jaren in uw regio cursussen hartreanimatie bij volwassenen en kinderen.

Deze cursussen - voor starters en voor herhalers - worden elk jaar in het voor- en najaar gegeven in Veenendaal en Wageningen. De cursussen worden gegeven door instructeurs (veelal verpleegkundigen) van onze stichting, die gecertificeerd zijn door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Een starterscursus omvat 2 avonden van 2 uur, waarin de basale reanimatie en het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) geoefend worden. Een starterscursus wordt bij goed resultaat afgesloten met een door de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Reanimatieraad erkend certificaat.

Aansluitend verzorgen wij herhalingscursussen om vaardigheid en routine op peil te houden en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Een herhalingscursus duurt 1½ uur. Iedereen die bij ons bekend is krijgt hiervoor een oproep.

Tevens verzorgen we cursussen in groepsverband, zowel overdag als in de avonduren. Deze cursus kan desgewenst op locatie gegeven worden.